Afstemmingsfase

Bij selectieprocedures wilt u zich uiteindelijk een helder beeld van de kandidaat kunnen vormen. Reflect stemt vooraf zorgvuldig met u af welke competenties nader onderzocht moeten worden. Gebaseerd daarop wordt het  assessment zo efficiënt  mogelijk ingericht en uitgevoerd.

Wat is essentieel ?
Bij het selectie-assessment vertaalt Reflect in overleg met de opdrachtgever de vacante functie naar een competentieprofiel en een psychologisch geschiktheidsprofiel.
Het competentieprofiel omvat de kritische competenties voor de functie (doorgaans 8 à 12), alsmede het niveau waarop de kandidaat deze competenties moet beheersen. Ook kunnen onderliggende gedragsindicatoren zijn benoemd die essentieel zijn voor de functie en/of voor de organisatie.

Onderzoeksvraag
De keuze voor een bepaald assessment is afhankelijk van de onderzoeksvraag; uiteraard stemt Reflect het testinstrumentarium daar specifiek op af. In principe bestaat een volledig assessment uit meerdere onderdelen: gedragsonderzoek, capaciteitentests en simulatie-oefeningen. Over het algemeen geldt dat hoe uitgebreider het onderzoek, des te groter de waarde van het uitgebrachte advies zal zijn. Het is echter lang niet altijd nodig om een volledig assessment uit te voeren; dit kan u een belangrijke besparing opleveren.

 Selectie-assessment  >> Ontwikkel-assessment

LoopbaanCheck  >> OndernemerScan >> Beroep & Studiekeuze