Beroeps- & Studiekeuze

Ons beroeps- en studiekeuzeonderzoek is een maatwerktraject dat erop gericht is om u binnen afzienbare tijd inzicht te geven in beroepen, functies, sectoren en/of opleidingen die realistisch aansluiten bij uw potentieel. Door middel van een beroeps- en studiekeuzetest inventariseren wij uw interessen, kwaliteiten en capaciteiten.
De resultaten worden vastgelegd in een helder rapport. Een ervaren loopbaanadviseur neemt het rapport tijdens een persoonlijk adviesgesprek uitvoerig met u door. U krijgt dus een goed onderbouwd advies, zodat u uiteindelijk zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw toekomstige beroep en/of studie.

Doel
Een belangrijk doel is om u een helder inzicht te verschaffen in uw persoonlijke kwaliteiten, beroepsinteressen, ervaring, affiniteiten en ambities. Dit laatste kan ook betrekking hebben op een jeugddroom die u nu misschien wilt realiseren. Het hoofddoel is om uiteindelijk zelf een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een uitdagend beroepsveld en/of een studie om uw talenten te ontwikkelen.

Beroepskeuze 2Doelgroep
Dit traject is uitermate geschikt voor schoolverlaters, jonge studenten, net afgestudeerden en herintreders. De begeleiding kan op elk niveau worden afgestemd. U wordt met raad en daad ondersteund door een ervaren coach. Er zijn echter geen kant-en-klare antwoorden; er wordt dus ook van u een flinke inspanning verwacht om een goed resultaat te bereiken.

Maatwerk
Tijdens de intakefase voert u met een loopbaanadviseur een gesprek over uw situatie en uw behoefte. Gebaseerd hierop bieden wij u een maatwerkofferte aan. Dus als u met Reflect in zee gaat, kunt u erop rekenen dat het onderzoek en de coaching volledig worden afgestemd op uw vraagstelling. Lees meer hierover in de onderstaande brochure.  Download